Tuesday, 29 September 2015

Jodoh part 2

Hai hai hai. Assalamualaikum :)

Why lately everyone tends to talk about marriage? Heyy.. You guys dah ready ke? Yes,i know.. Its okay to think about it. Apa orang kata,plan awal2 kan.. Tapi guys,aku ni takde lah teror sangat pasal bab2 ni. Korang nak tanya pendapat aku. Hmm. Aku just cakap ikut hati je la. Kalau nak cakap ikut pengalaman memang seriously aku takde. So sorry ;p

Tadi ada lah sorang junior ni tanya aku.
"Akak bila nak khawin?"
and I was like,again another person ask me about that topic. Hwarghhh. Kenapa aku takde rasa nak khawin ni. Ke aku tak normal? Then,aku just jawab..
"Kalau akak taknak khawin boleh ke?" err.. haha. sorry dik. I am not interested with that topic. Akak nak hadam bab pelajaran pun rasa macam tak mampu lagi. Ni kan pulak nak fikir pasal boyfriend,of course la nak kena jaga hati dia bla bla bla semua tu kan. I am not ready yet to give my attention to anybody. Akak taknak kecewa dengan benda ni semua. Janji yang tak pasti,kan?

Aku macam manusia lain jugak,still got feelings what. Tapi aku cuba hadkan perasaan aku. Aku still ingat lagi dengan kata2 ni.

"JANGAN BIARKAN CINTA MENGAWAL IMAN,BIARLAH IMAN MENGAWAL CINTA"

I realise that I am not a perfect woman to anybody but I am trying to be the one. Biarlah aku bercinta dengan ilmu puas2. Nanti aku cerita tentang kisah aku dengan kekasih hati aku yang buatkan hidup aku bahagia dan mampu lupakan cinta manusia yang sementara tu. Sesiapa kekasih hati aku tu? Baru je cakap tadi. Encik Ilmu yang selalu menerangi hariku :*

No comments:

Post a Comment