Tuesday, 15 September 2015

Orang lain

Perlu ke aku fikir pasal orang lain,sedangkan nanti aku jugak yang sedih? Perlu ke? okay,aku rasa jawapannya mestilah TAK.  Buat apa aku fikirkan insan2 yang hakikatnya bukan tolong aku masuk syurga pun. Dorang bukannya yang membakar semangat aku untuk jadi lebih baik. Dorang bukannya selalu tanya perihal aku ke,ada time susah senang aku,yang faham aku. So untuk apakan aku buang masa dok sedih sebab dorang buat aku macam stranger. Ya Allah,nampak tak aku tengah sedih ni. Cuma aku tahan je air mata ni daripada meleleh. 

Hmm.. Aku tahu. Lagi aku mengaharapkan manusia,lagi aku kecewa. Manusia memang mengecewakan,kadang2. Sebab memang takde manusia yang sempurna. Susah nak jumpa hati manusia yang penuh dengan kemaafan,kasih sayang,tiada dendam,hasad dengki. Sebab aku pun tak dapat lagi nak jadi macamtu. hmm *mata pandang ke bawah dengan penyesalan.

Aku tahu aku pun pernah sakitkan hati orang. Sebab tu bila dorang buat dekat aku,aku cuba sabar tersangatlah sabar. What goes around comes around,right? Ni mungkin karma la kot. Siapa suruh pernah buat dekat orang macamtu,kan? Well,tu time zaman jahiliyah aku la. Kau ingat kau sorang je ada kisah silam? Hee

Biar patah hatiku,biarkanlah~  Haha. Dah2 la tu  feeling2. Life goes on,babe! Biarkan biarkaaann.. Aku maafkan dorang. Ikhlas ke x,hmm Allah je yang tahu :) So now,aku teringat kata Encik Hasabir time kelas tadi. 

"Tak semua orang dapat peluang untuk masuk program awak ni,ramai lagi nak join tapi tak dapat. Kiranya awak ni untung sebab terpilih. So,pulun habis2 masa 5 tahun ni,belajar betul2 untuk dapatkan license tu"

Haa.. lebih kurang macamtu la kata2 dia. Konklusinya,tersangatlah buang masa kalau aku terlalu memikirkan pasal apa yang orang buat kat aku,layan macam sampah ke.. Biarlah. Dorang dengki tu. Errr.. Ntah la. Haha. Aku bukannya puteri raja pun orang nak dengki2 ni. Yang penting,jumpa dorang senyuuuuum je. 

Haihh,ni la namanya 'GIRLS PROBLEM'. Tak pernah nak habis problem ni. Ish ish ish. Alhamdulillah,kawan2 aku ramai lelaki so takde lah problem touching2 ni. Yes,memang ada hikmahnya I am the only girl dalam class. Yang penting sekali,bukan dorang yang bagi aku license nanti,kan? 

No comments:

Post a Comment