Sunday, 6 September 2015

Susah kot nak berjaya

Siapa cakap  senang nak berjaya? Hmm susahkan? Hanya orang yg dah berjaya akan tahu lah betapa banyaknya pengorbanan yang kena lakukan kalau nak btol2 berjaya. Usaha non stop kot. Petang siang malam perah otak,burning oil in the midnight semua tu hmm. Penat? Haaa.. tu baru  sikit. Belum lagi dah kerja nanti,berkeluarga dah ada anak. Hidup,hidup.. Well,Life must go on babe!

Aku pernah rasa susahnya nak achieve something yang kau nak tu. But one thing,kau kena sabar. Tersangat sabar. Tak semua benda atas dunia ni kau boleh dapat dengan mudah. Either dia memang tertulis bukan hak kau ataupun Allah suruh usaha lebih sikit lagi. No pain,no gain right? 

Tapi, kalau kau usaha sekuat mana pun but then Allah yang utama tu kau letak tepi.. I bet you that you will feel the worst feeling ever in order to achive what you want. Tapi kalau kau sertakan Allah bersama,benda tu akan jadi mudah. Not only that,kau akan rasa tenang dan redha bila hasil yang kau dapat tak setimpal dengan usaha kau bagai nak rak tu. Ingat ye kawan, your life is useless without Allah. Over useless. 

Banyak je faktor nak berjaya. Tapi mesti lah kau nak kejayaan kau tu diredhai dan diberkati kan? Kunci utama dia,keep good relationship with your parents. Sebab doa mereka juga asbab kau di permulaan kejayaan. 

No comments:

Post a Comment